Banner

Till Salu

onsdag 16 mars 2011

Vintage album...

Hej!

Jag har gjort ett vintagealbum och för en gångs skull så har jag gjort ett till mig själv med barnen i;) Tidigare har det bara varit till andra vilket gjort att man inte sett resultatet med bilder. Riktigt kul!Mycket egengjorda dekos och mycket olika tekniker och material.
Utstansade gångjärn i grungboard, Tim Holtz dies (TH). Först färgade med distress färg Walnut stain. Direkt på med lite Heirloom Gold Perfect Pearl, mista med vatten och torka. Tunt lager med Crackle Paint Rocky Candy. En rostliknande yta! Utstansad fårgel, craft cardstock, distressad med Vintage photo och sedan lite Rocky Candy.
Underbar tassel och Hug Snug band fick pryda ringarna som håller ihop albumet.Klockan är en stämpel från TH och blomman är gjord enligt Donna Salazars recept. Lite stickles i mitten och runtom.Första uppslaget. Fler hemmagjorda blommor. Ramarna är gjorda på samma sätt som gångjärnen, TH dies.Helt underbart bling bling fick också vara med
Nästa uppslag!Fler stämplar från TH och även nyckelhållet kommer från en TH dies. Behandlad på samma sätt som gångjärnen.


Charmen sitter på en dåld journalficka, tanken är att man ska kunna skriva något på en lapp och sticka i fickan. Nyckel och filmstripen kommer från TH produkter. Nycklen är också behandlad på samma sätt som gångjärnen.Wish tillhör en av TH nya dies som bara stansar ut ordet. Sen får man själv stansa ut ordet i vilken form man vill. Vintage Photo distressad och sedan stickles Rocky Candy.
Blomman är mistad och hemma gjord. Även här har det hamnat en läcker charm.Baksidan!
Här blev det en "blomma" gjord på ullsnöre.Här har vi stumparna som blev över från framsidan;) Och här sitter även kalenderstämplen från TH. Alla album sidorna har jag själv skurit till och använt TH kant dies för att få formerna.

Grund pappren kommer från Teresa Collins och material kommer från Pysseltagen förutom journal rutorna som är en g a clearstamp från gömmorna.


Hoppas ni finner inspiration att göra ett eget;)


Kram

Erika

3 kommentarer:

 1. Mycket fränare och personligare än vanliga fotoalbum ju. Det ser vintage ut även om det känns modernt tycker jag :)

  SvaraRadera
 2. Tack själv för kommentaren! Jag gör lite gladare bilder med men just nu har jag halkat in på mörka texturer! =)

  Hmm.. Kan det varit bland kommentarerna på Lina Neidestams blogg jag hittade din? Nu när du frågar kommer jag inte riktigt ihåg, jag brukar klicka runt bland kommentarer på bloggar jag gillar för att se om jag hittar andra med liknande intressen - typ kreativa människor :P

  SvaraRadera
 3. Haha ja jag erkänner mig vara en spelnörd ;D Ah då förstår jag vilka du menar, de är jag själv nöjd med! Tack så mycket! Ja jag har ju gjort själva linjerna på de senaste inläggen på vanligt papper, sen scannat, lagt in textur och vitt i datorn. När man vant sig vid ritplattan är det inte mycket värre än att cykla utan att titta på styret :)

  SvaraRadera